Anja Ivana Milić

Anja Ivana Milić

Anja Ivana Milić

Arhi.pro, Vlasnik i Generalni direktor

Anja Ivana Milić je poslovna žena koja ima preko 20 godina bogatog profesionalnog iskustva. U poslednjih 16 godina uspešno radi i posluje u okviru svoje privatne kompanije, u oblasti građevinasrstva i projektovanja u arhitekturi. Ima aktuelan i inovativan pristup u uspostavljanju organizacija i procedura kompanije i prepoznatljivu aktivnost u marketinškom nastupu. Uspešno prevazililazi sve tržišne izazove. Dobitnik je više nagrada i priznanja u domenu arhitekture i građevinarstva.

Arhi.pro je jedna od vodećih konsultantskih, projektantskih i izvođačkih kompanija u regionu, sa preduzećem osnovanim i u Crnoj Gori i Makedoniji (arhi.pro Montenegro i Arhi.pro Macedonia). Arhi-pro ukupno ima blizu 200 zaposlenih.  Pruža klijentima uslugu konsultantske podrške, kompletnog projektovanja i izvođenja radova u građevinarstvu, kao i usluga dizajna i proizvodnje nameštaja.

Motivacija za započinjanje samostalnog posla leži u želji za materijalnom nezavisnošću, da se ne zavisi ni od čije pomoći i milosti i da njena porodica vodi jedan materijalno pristojan život. „Motivi su i osećaj slobodnog odlučivanja o mnogim stvarima u životu, što donosi pozicija kada si sam svoj gazda.“

Preporuka  za pokretanje privatnog biznisa je svakako prethodno suocavanje sa sopstvenom zeljom, snagom i talentima za ostvarivanjem ideje.  “Kao čovek, treba da ste hrabri, spremni da rizikujete, spremni da se borite i izdrzavate nedace, i da vas pokrece uspeh. Ekspertsko znanje je baza, ali ne osigurava uspeh. Za uspeh je potrebna  ideja u koju verujete, znanje planiranja procesa, dobra organizacija posla , formiranje pravog  tima , pametno upravljanje kompanijom i talenat za marketing .”

Smatra da veliko iskustvo koje stekla i poslovne veštine koje je razvila, treba podeliti i preneti svim ženama koje imaju stvaralčku energiju i ambiciju da budu samoinicijativne u poslu kako bi postale preduzetnice. Onima koje to već jesu, često je nudila u više oblika, udruživanje i podršku nastupa na tržištu, smatrajući da je konačan uspeh uvek u uduženim pokretačkim energijama. Kao jedan od osnivača Kluba prvih žena, koji je osnovan radi promovisanja profesionalnog napretka žena, podržala je ideju afirmacije i razvoj ženskog profesionalnog i liderskog potencijala na svim nivoima.

Anja Ivana Milić je ambasadorka ženskog preduzetništva u okviru projekta „Evropska mreža ambasadora ženskog preduzetništva“.